Voorbereiden bevalling

Zo bereid je je voor op je bevalling

De eerste drie maanden van je zwangerschap gingen tergend langzaam voorbij. Het tweede trimester ging daarna des te sneller. Waar zijn die weken toch gebleven? Als het derde trimester is aangebroken wordt het de hoogste tijd om je voor te gaan bereiden op de bevalling, als je dat niet al hebt gedaan. Waar de één alle mogelijke zwangerschapsboeken doorspit en alle tips van vriendinnen opslurpt, bereidt de ander zich op een simpelere wijze voor op de bevalling. Wat voor type je ook bent, er zijn een aantal zaken die iedere zwangere moet doen ter voorbereiding op de bevalling. En die zaken moeten op tijd geregeld worden. Andere zaken zijn optioneel. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Haal alles in huis
Baby uitzetEen baby heeft veel nodig, maar tegelijkertijd is het niet nodig om voor de eerste paar dagen enorm veel in huis te halen. Een aantal basiszaken moeten in huis zijn voordat de baby geboren is. Bekijk baby-uitzetlijsten en denk goed na over wat je echt nodig hebt, en wat minder van belang is. Ben je van plan om thuis te bevallen? Zorg er dan ook voor dat je huis klaar is om in te bevallen. Pak wel een koffertje in met spullen voor het geval dat je alsnog naar het ziekenhuis moet om te bevallen.
Als dat alles klaar staat hoef je je daar niet meer druk om te maken.

Weet wat er gebeurt bij een bevalling
Iedereen weet dat bevallen pijn doet, maar wat je precies kunt verwachten is moeilijk te omschrijven. Toch is het handig om van tevoren te weten wat je ongeveer kunt verwachten, dan hoef je niet volledig in paniek te raken bij de eerste de beste wee.

Doe ademhalingsoefeningenAdemhalingsoefeningen bevalling
Veel vrouwen bevallen zonder ooit ook maar één keer een pufcursus te hebben gevolgd. Een pufcursus is ook niet per sé noodzakelijk, maar ademhalingsoefeningen kunnen je wel behoorlijk helpen bij de bevalling. Haal adem door je neus, en adem met getuite lippen weer uit. Als je ervoor zorgt dat het uitblazen langer duurt dan het inademen, dan doe je het goed. Wil je wel een cursus volgen? Er zijn verschillende cursussen die je helpen bij de voorbereiding op je bevalling. Yoga, Zwangerfit, hypnobirthing, kies een cursus die bij je past! Je kunt ook kiezen voor een online Babycursus, dan ben je goed voorbereid op de bevalling, de komst van de baby én het ouderschap.

Laad alle batterijen op!
Is de accu van je telefoon vol? Zit het SD-kaartje in je camera? Is de batterij van je camera opgeladen? Als je eenmaal aan het bevallen bent heb je daar geen tijd meer voor!

Als laatste: probeer te genieten|
En probeer de bevalling te zien als een startpunt van nieuw leven, en niet als de eindstrijd van de zwangerschap!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Zo bereid je je voor op je bevalling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *