Symptomen zwangerschap

zwanger-symptomenDenk je dat je zwanger bent? Dan kun je dat herkennen aan de symptomen die horen bij de zwangerschap. Veel vrouwen hebben last van het uitblijven van ongesteldheid, gevoelige borsten, hoofdpijn en misselijkheid. Het kan zijn dat je hier ook last van hebt en dat kan er op wijzen dat je zwanger bent. Je kunt dan het beste een zwangerschapstest doen om zekerheid te krijgen of je inderdaad zwanger bent.

Misselijk tijdens zwangerschap

Een symptoom van de zwangerschap is dat je misselijk kunt zijn. Dit kan ongeveer twee tot acht weken aanhouden. Sommige vrouwen zijn met name in de ochtend erg misselijk. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om op te staan, maar dat je ook iedere ochtend gewoon eet. Een maaltijd overslaan is niet goed, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Vermoeidheid en zwangerschap

Vrouwen die zwanger zijn kunnen erg moe zijn. Je lichaam is aan het veranderen, daarbij spelen de hormonen een grote rol. Je kunt hierdoor erg moe worden en wat je het beste kunt doen is er aan toe geven. Je lichaam heeft tijd nodig om tot rust te komen en heeft energie nodig voor alle lichamelijke veranderingen die je doormaakt tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen vinden het lastig om er aan toe te geven, maar wanneer je zwanger bent is het belangrijk dat je echt toegeeft aan je moeheid. Sommige dingen zal je dus moeten laten liggen of uit handen moeten geven. Laat dit ook gebeuren, zodat je je kunt richten op je zwangerschap.