32 weken zwanger

32-weken-zwangerJe bent nu 32 weken zwanger. De baby is ongeveer 40 centimeter lang en weegt 1800 gram. Wanneer je druk bezig bent, zal je kindje slapen. Je kindje wordt namelijk in slaap gewiegd door jouw bewegingen, maar wanneer je gaat liggen of gaat zitten dan wordt je kindje wakker en zal het gaan bewegen. Het kan zijn dat je kindje tijdens het 32 weken zwanger zijn met zijn hoofd naar beneden ligt. Dit kan tegen de bekkenbodemspieren drukken. Dan kun je bandenpijn krijgen en dat voel je vaker wanneer je een drukke dag hebt gehad.

Jij tijdens de 32 weken zwanger zijn

Het zou kunnen zijn dat je stem wat veranderd lijkt te zijn. Hij klinkt voor jou wat anders, maar anderen merken het vaak niet eens op. Je kunt ook last krijgen van het Carpaal Tunnel Syndroom. Doordat er vocht in de polsen kan komen kun je een zenuw hebben die bekneld raakt. Daardoor kun je tintelende vingers krijgen. Wrijf regelmatig in je handen, zodat je hier wat aan kunt doen.

Symptomen

zwanger-indalenNu je 32 weken zwanger bent en dus de bevalling steeds dichterbij komt, blijft je gewicht toenemen en kun je ook steeds vaker moe en misselijk zijn. Ook zal je baby steeds vaker indalen, waarbij hij met zijn hoofd naar beneden ligt. Dit is namelijk de ideale ligging voor tijdens het bevallen. Door het indalen zal je vaker last hebben van harde buiken. Dit is heel normaal, omdat je lichaam zich aan het voorbereiden is op de bevalling.

Pijnbestrijding bevallen navragen

Wanneer je gaat bevallen heb je misschien alvast na gedacht over je pijnbestrijding. Wat kan er allemaal en hoe wil je bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Het is nu een geschikt moment om het daar over te hebben, zodat je weet wat er allemaal kan en het kan je vaak ook geruststellen. Tijdens het 32 weken zwanger zijn komt het moment van bevallen steeds dichterbij en kun je je zorgen maken over hoe het moet en wat voor pijn je kunt krijgen. Laat je daarom geruststellen door informatie in te winnen over de mogelijkheden. Laat het even inwerken en maak dan keuzes voor jezelf waar jij je goed bij voelt.

Ga naar week 31      Ga naar week 33