26 weken zwanger

26-weken-zwangerJe bent nu 26 weken zwanger en de baby is ongeveer 33 centimeter lang en weegt 720 gram. De oogleden van je baby gaan ongeveer open vanaf het 26 weken zwanger zijn. De bewegingen van de baby worden ook steeds duidelijker. Je voelt je baby steeds vaker. Eerst lag je misschien als je je baby kon voelen, maar nu voel je hem ook steeds vaker wanneer je bijvoorbeeld op de bus of trein wacht of in een vergadering zit. Dit kan soms lastig zijn omdat het je aandacht vraagt. Je zult je baby wel een paar keer per dag voelen, ongeveer 10-15 keer per dag. Je hoeft je niet meteen zorgen te maken wanneer je je kindje wat minder voelt. Soms ben je druk bezig en voel je niet altijd wanneer je kindje aan het bewegen is.

Jij tijdens de 26 weken zwanger zijn

Tijdens het 26 weken zwanger zijn is stress niet gezond. Maar eigenlijk is tijdens je hele zwangerschap stress niet goed. Probeer daarom stress te voorkomen, want anders kan je kindje een groeiachterstand oplopen als je teveel stress hebt. Wanneer je het op je werk erg druk hebt, ga dan een stapje terug en geef aan dat het niet goed gaat. Als je je ergens zorgen over maakt kun je dat het beste met je verloskundige bespreken, zodat er wanneer nodig actie ondernomen kan worden. Je moet kunnen genieten van je zwangerschap en geen stress ervaren. Soms is dat lastig, maar doe daarom veel dingen die je leuk vindt en waar je ook echt van gaat ontspannen. Je hebt momenten om te ontspannen nodig en daar kun je dus extra van genieten samen met je partner.

Symptomen

zwanger-migraineNu je 26 weken zwanger bent en alweer bij het einde van de tweede semester van je zwangerschap zit, zal er verschillende veranderingen in je lichaam gebeuren. Het is heel normaal om ook deze week in gewicht aan te komen en dat je buik steeds verder groeit, maar sommige zwangerschapsverschijnselen zullen misschien nieuw voor je zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk onhandiger zijn dan normaal. Dit komt allemaal door de zwangerschapshormonen. Ook nu je baby wat hoger is komen te liggen, kun je last hebben van pijn net onder je ribben. Dit komt doordat je baby wat meer drukt tegen je organen en ribben aan. Andere veelvoorkomende symptomen zijn bandenpijn en migraine.

Ga naar week 25      Ga naar week 27