34 weken zwanger

34-weken-zwangerJe bent nu 34 weken zwanger. De baby is ongeveer 42,5 centimeter lang en weegt 2250 gram. Je kindje is klaar voor de start. De nieren en de longen werken inmiddels goed. Ook de nagels op de vingers zijn bijna klaar met groeien. Momenteel laten tijdens het 34 weken zwanger zijn de donshaartjes los en komen in het vruchtwater. Je kindje zal het vruchtwater drinken en dus ook haartjes binnen krijgen en dat is goed. Daardoor worden de darmen namelijk geprikkeld. De eerste ontlasting van je kindje is zwart groen van kleur en is ook wat plakkerig doordat er suiker in zit. Dit komt omdat het vruchtwater een beetje zoet is. Nu groeit je kindje niet meer zo hard. Het komt in gewicht een paar ons in de week aan.

Jij tijdens de 34 weken zwanger zijn

Meestal heb je vanaf het 34 weken zwanger zijn ook veel last van je benen en dat kan ook kramp veroorzaken. Je kunt af en toe je benen wat heen en weer schudden en dit kan helpen. Je kunt ook rusteloze benen hebben en dat kan ook weer met je bloedsomloop te maken hebben. Loop af en toe wat heen en weer. Je kunt ook eventueel iemand je benen laten masseren ook daar kun je van opknappen. De laatste loodjes van je zwangerschap kunnen zwaarder zijn, maar dat hoeft niet. Je kunt je bezighouden met de laatste voorbereidingen, heb je alles in huis voor je kindje? Heb je de adressen voor de geboortekaartjes klaar? Je kunt nog even genieten van het samen zijn, ontspan op de juiste momenten en luister goed naar je lichaam.

Symptomen

Naarmate je dichterbij de bevalling komt, wordt je steeds vaker en sneller moe. Enerzijds komt dit doordat je veel meer gewicht mee moet dragen, anderzijds komt het doordat de baby zo snel groeit. Wanneer je 34 weken zwanger bent, is de baby aan het indalen. Hierdoor kun je last krijgen van de indalingswee├źn en harde buiken. Dit kan ook in de vorm van menstruatiepijn zijn. Daarnaast zijn zwelling op de enkels, benen en voeten een zwangerschapssymptoom in dit stadium. Dit komt doordat je lichaam veel vocht vasthoudt. Ook kunnen sommige vrouwen gedurende gehele zwangerschapsperiode misselijk zijn. Wanneer dit het geval is, is het aan te raden om zo gezond mogelijk en in kleine porties te eten.

Ga naar week 33      Ga naar week 35