1 week zwanger
Je bent 1 week zwanger. Je bent vast en zeker benieuwd wat er met je lichaam gebeurt en hoe je kindje zich ontwikkelt. De eerste week is de eerste zwangerschapsweek. Dit is de week na je menstruatie. Er gebeurt eigenlijk nog niet zoveel. Elke toekomstige moeder wil graag een fijne en zorgeloze zwangerschap. Je hebt niet alles zelf in de hand, maar waarvoor je wel zelf zorg kunt dragen is dat je een aantal gezondheidsregels gaat toepassen. Ga daarom gezonder leven dit is namelijk voor jou en de ongeboren vrucht beter. Dit houdt onder andere in alcohol en sigaretten vermijden. Ook gezonde voeding speelt hierin een rol. Daarnaast ga je ook aan je toekomst denken en die van je kindje. Zitten er erfelijke ziekten in de familie? Zo ja, hoe groot is de kans dat je deze overdraagt aan je kinderen en wat weet je allemaal over deze ziekten? Bij 1 week zwanger zijn gaat het met name over voorbereidingen zoals medicatie, wat slik je? Mag dit ook wel als je zwanger bent of heeft dat invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je kindje?
Symptomen
Je zwangerschap is nog maar net begonnen. Tijdens de eerste week van je zwangerschap gebeurt er nog vrij weinig, aangezien de bevruchting nog plaats moet vinden. Daarom zal je er weinig van merken dat je zwanger bent. In de eerste week van je zwangerschap, kan je bepaalde symptomen ondervinden waaruit blijkt dat je zwanger bent. Een van de belangrijkste eerste symptomen van 1 week zwanger zijn, is het vertragen of uitblijven van de menstruatiecyclus. Echter, de meeste zwangerschapsverschijnselen zullen pas in een later stadium tevoorschijn komen, zoals pijn in je onderbuik of misselijkheid.
Foliumzuur
De kans dat je baby wordt geboren met een ernstige aandoening aan het centrale zenuwstelsel is kleiner door foliumzuur. Er zijn onderzoeken gehouden waar uit blijkt dat als je foliumzuur slikt een miskraam voorkomen kan worden. Je hebt ongeveer 400-500 microgram foliumzuur nodig als je zwanger bent.
Geen alcohol meer als je zwanger bent
Als je zwanger bent is het beter om alcohol te vermijden. In het begin van de zwangerschap is er nog geen communicatie tussen je moederlijke bloedvaten en die van een bevrucht eitje, maar later wel. Dan kan alles dus ‘gedeeld’ worden met je kindje. Zorg daarom dat je bent voorbereid op het zwanger worden en neem de nodige maatregelen voor je eigen gezondheid en die van je kindje.