33 weken zwanger

33-weken-zwangerJe bent nu 33 weken zwanger. De baby is ongeveer 41 centimeter lang en weegt 2000 gram. Je kindje kan zich niet zo goed meer bewegen in je buik en hij heeft meestal de houding al aangenomen hoe hij geboren gaat worden. De kans dat je kindje tijdens de 33 weken zwanger zijn of daarna nog gaat draaien wordt kleiner. De meeste baby’s liggen nu met hun hoofd naar beneden. De baby kan ook in een volkomen of een onvolkomen stuitligging liggen. Als het gaat over een volkomen stuitligging dan ligt hij met zijn voeten naar beneden en bij een onvolkomen stuitligging komen de billen van de baby eerst. Wanneer je kindje aan het einde van de zwangerschap nog steeds in een stuitligging ligt dan kan er gekeken worden of je kindje gedraaid kan worden of misschien is een keizersnede een betere oplossing.

Jij tijdens de 33 weken zwanger zijn

zwangerschapsyogaJe gaat binnenkort met zwangerschapsverlof, je komt steeds dichter in de buurt bij deze dag wanneer je 33 weken zwanger bent. Misschien ben je nu nog volop aan het werk, maar het wordt minder en je zult ook merken dat je sneller moe bent. Je kunt de stress en spanningen niet meer aan of het wordt sneller teveel. Daarom is het goed dat je nu gaat ontdekken waar je je goed bij voelt en hoe je kunt ontspannen. Dit kun je doen door samen wat leuks te doen, maar ook yoga kan veel vrouwen helpen om te ontspannen. Luister naar je lichaam, zodat je er aan toe kunt geven wanneer je moe bent. Het is belangrijk dat je op tijd je rust neemt, wanneer je al 33 weken zwanger bent.

Symptomen

In het laatste trimester kun je vaak last hebben van harde buiken door het indalen van je baby, dus ook deze week. Harde buiken hebben kan een teken zijn dat je het iets rustiger aan moet doen. Een ander symptoom in week 33 dat zich voor kan doen is brandend maagzuur. Dit geeft vaak een vervelend gevoel. Ook kan er ijzertekort ontstaan in je lichaam. Doordat je baby nu zo hard groeit, wordt er veel ijzer uit je lichaam onttrokken. Daarnaast gaat je lichaam veel vocht vasthouden, dat je daardoor last van hebt. Dit is vooral het geval bij je enkels en voeten. Ook je polsen, handen en gezicht kunnen vocht vast houden. Verder zou je In deze week in mindere mate last hebben van misselijkheid.

Ga naar week 32      Ga naar week 34