Wil je graag zwanger worden? Dan ben je wellicht al gestopt met anticonceptie. Sommige vrouwen willen graag snel zwanger worden en dan is het belangrijk dat je eens nagaat wat je er allemaal aan kunt doen om gezond zwanger te worden. Als je nu rookt dan is dat een hele slechte gewoonte, net als alcohol drinken. Hierdoor wordt de vruchtbaarheid namelijk verminderd. Het is belangrijk dat je aan de gezondheid van je kindje gaat denken en dus voordat je zwanger wilt worden ook al de nodige maatregelen gaat nemen: niet roken, geen alcohol!

Snel zwanger worden

Als je zwanger wilt worden dan is het belangrijk dat je denkt aan regelmatig vrijen. Je kunt het beperken tot twee of drie keer in de week. Je partner hoeft zijn sperma niet te sparen, maar te vaak een zaadlozing krijgen is ook niet goed voor de zaadkwaliteit. Het is belangrijk dat je samen kunt genieten van elkaar. Het is niet zo dat je perse nu zwanger moet worden, maar zorg dat je samen van de momenten geniet en er naar uit blijft kijken. Als het een moeten gaat worden dan is het plezier er snel af en dat is niet bevorderlijk voor de relatie.

Ben je zwanger?

Als je het idee hebt dat je zwanger bent, dan kun je altijd een test doen. Zorg er dan voor dat je op het juist moment een test gaat doen. Van tevoren kun je ook bekijken wanneer je het beste kunt vrijen, zodat je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Daarvoor kun je je ovulatie berekenen en weet je wanneer je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Dit wil niet zeggen dat het meteen de eerste keer gaat lukken, maar er zijn wel momenten waarbij de kans om zwanger te worden groter is.