24 weken zwanger

24-weken-zwangerJe bent nu 24 weken zwanger en de baby is ongeveer 32 centimeter lang en weegt 560 gram. Vanaf het 24 weken zwanger zijn beginnen de oren van jouw baby een vorm te krijgen. Ook zal je kindje steeds meer horen. Wanneer je vaak een liedje zingt dan zal je kindje dit na de geboorte ook kunnen herkennen. Dit zou je wel eens kunnen proberen. Je kunt wel merken dat je kindje erg onrustig kan worden van harde muziek of van deuren die hard dicht worden geslagen. Je kindje blijft gewoon door groeien en er zal zich nu ook een vetlaagje gaan ontwikkelen. Hierdoor kan hij zichzelf op temperatuur houden.

Jij tijdens de 24 weken zwanger zijn

Het zou kunnen zijn dat je vanaf het 24 weken zwanger zijn pijn voelt boven de maag, dit is vaak brandend maagzuur. Je buik wordt groter en dan neemt ook de druk op je maag toe. Dit kan vervelend zijn en dit kun je gelukkig wel voorkomen. Sinaasappelsap, koffie en koolzuurhoudende drank kun je dan ook beter laten staan.

Symptomen

zwanger-slapeloosheidEr gebeurt van alles met je lichaam nu je 24 weken zwanger bent. Zo zal bij de meeste zwangere vrouwen een uitpuilende navel al tevoorschijn komen bij 24 weken zwanger zijn. Een ander voorkomend verschijnsel is dat je baarmoeder gaat drukken op de zenuwen. Andere zwangerschapssymptomen in de 24e week zijn migraine, rugpijn, gezwollen voeten en enkels. Nu je het einde van het tweede zwangerschapstrimester nadert, zal je gewicht blijven toenemen. Ook hebben sommige vrouwen in de 24e week van hun zwangerschap gebrek aan energie en zijn ze vaak moe. Maar dit verschilt natuurlijk van vrouw tot vrouw.

Babykleertjes kopen

Het kan zijn dat je zin hebt om babykleertjes te kopen als je 24 weken zwanger bent. Je hebt misschien al wat leuks gekocht, maar het is goed om je er op voor te bereiden. Je kunt alvast bekijken welke maten er zijn en wat er zoal te koop is, mocht je wat leuks zien, verwen jezelf en hang het op in de babykamer zodat je hier ook extra van kunt genieten. Dit zijn de kleine momentjes waar je vanaf het 24 weken zwanger zijn samen volop van kunt genieten! Samen nog een keer uit eten of op vakantie? Binnenkort heb je er een baby bij!

Ga naar week 23      Ga naar week 25