Organiseer een kraamfeest!

In één keer overal van af: organiseer een kraamfeest!

Als je kindje wordt geboren kan je natuurlijk niet wachten om hem of haar aan iedereen te laten zien. Bij het woord ‘iedereen’ denk je natuurlijk wel alleen aan je ouders, broers en zussen, eventuele andere familie die je dichtbij staan en aan je vrienden. Je denkt niet aan Ome Kees, die neef of nicht die je al in jaren niet hebt gezien, de buren en je collega’s. Vergis je echter niet, ook zij zullen lMulti Generation Family Sitting On Sofa With Newborn Babyangs willen komen om je pasgeboren spruit te bewonderen. De één hangt nog eerder aan de telefoon dan de ander. Om te voorkomen dat zij voordringen op de visite die je wél wenst, kun je het ook anders aanpakken. Hoe dan? Nou, door een kraamfeest te organiseren! Dan ben je in één keer van alle kraamvisite-problemen af en houd jij tijd over om te besteden met je kersverse gezinnetje.

Het perfecte moment?

Een week of vijf nadat je kindje geboren is. In die vijf weken tijd zijn jullie een klein beetje aan elkaar gewend, kunnen de meeste mensen het fatsoen opbrengen om nog even geduldig te zijn en ben je lichamelijk alweer wat hersteld. Ook heb je dan nog mooi de tijd om de hulptroepen in te schakelen. Oma regelt een locatie, je zussen gaan aan de slag met versieringen, je vriendinnen kun je vragen om lekkere hapjes te maken en zelf verzorg je de kraamfeestkaartjes voor het feest. Deze uitnodigingen kun je meesturen met de geboortekaartjes.

Babyfoto’s

Leuke tip: vraag van al je gasten om een babyfoto van zichzelf mee te nemen, waarbij ze op de achterkant hun naam schrijven. Laat ze die op een muur plakken en laat de andere gasten raden wie er op de foto staat. Succes gegarandeerd!

Helemaal geen kraamvisite?

Betekent dat dan dat je helemaal geen kraamvisite krijgt? Dat hoeft natuurlijk niet. Je beste vriendin mag heus op bezoek komen, ook voordat je het kraamfeest hebt gehouden. Met een kraamfeest bouw je voor jezelf wat rust in de agenda en voorkom je dat je hele zondagmiddagen opgescheept zit met mensen waar je eigenlijk niet zoveel mee hebt. Puik plan toch?

cupcakes

Bewaren

Bewaren


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Organiseer een kraamfeest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *