Doen in tweede trimester: de babymoon!

Als je het eerste trimester, en hopelijk ook de misselijkheid en het overgeven, achter je hebt gelaten, wordt het tijd voor het Grote Genieten van je zwangerschap. Het is tijd geworden om spulletjes in te slaan, te klussen in de babykamer en veel, heel veel voorbereidingen te treffen. In het tweede trimester hebben veel vrouwen het gevoel alles aan te kunnen. Je voelt je vaak een stuk beter dan in het eerste trimester, maar je buik is nog niet zo zwaar als in het laatste trimester. Het tweede trimester is dan ook het uitgelezen moment om er nog eens even fijn met z’n tweeën op uit te gaan. In hippe termen ook wel de ‘babymoon’ genoemd!babymoon-trend-travelbir

Babymoon?

Een babymoon is niets meer en niets minder dan een vakantie voordat je baby zich aandient. Je kunt er voor kiezen om een weekendje weg te gaan (misschien nog een laatste vliegreis?) of voor een hele week ontspannen met z’n tweeën.

Het idee achter een babymoon is dat je nog even flink de tijd voor elkaar neemt voordat je baby alle aandacht op gaat eisen en er aan allerlei praktische zaken gedacht moet worden voordat je er even op uit kunt gaan. Wie gaat er oppassen als wij uit eten gaan, hebben we nou wel luiers bij ons en dat soort vraagstukken.

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je op ‘babymoon’ gaat is het wel belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Zoek bijvoorbeeld voor de zekerheid uit waar je naar een dokter zou kunnen of waar een ziekenhuis is, voor het geval er iets gebeurt. Neem ook altijd je medische gegevens mee op reis529_1000x670

Ga je naar het buitenland? Laat je dan goed informeren over eventuele risico’s. Is het leidingwater bijvoorbeeld veilig om te drinken, zijn er ziektes waar je voor ingeënt moet worden en laat de vliegmaatschappij je nog wel toe in het vliegtuig als je een X-aantal weken zwanger bent? Goed om van tevoren allemaal even uit te zoeken, dan kom je op de plaats van bestemming niet voor verrassingen te staan en kan jij doen waar een babymoon voor bedoeld is: genieten en tot rust komen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Doen in tweede trimester: de babymoon!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *