Baby op komst en hond in huis

Voordat je in verwachting raakte was jullie hond waarschijnlijk ‘jullie kindje’. Althans, zo voelde het lange tijd. Nu jullie een kindje krijgen wordt de hond van zijn eerste plaats verstoten, en dat vergt wel wat voorbereiding om dit voor de hond zo prettig mogelijk te laten verlopen. De ene dier is echter de andere niet, dus kijk ook vooral goed naar het gedrag van je hond.

hondHond in de bench
Misschien was je hond tot nu toe wel gewend om altijd en overal vrij rond te lopen. Wanneer je een pasgeboren baby in huis hebt kan dat heel vervelend zijn. Leer hem daarom alvast om gebruik te maken van de bench. Door zijn maaltijden of een nieuw speeltje in de bench te leggen en het deurtje open te houden zal de hond uiteindelijk vanzelf de bench ingaan. Wel zo makkelijk wanneer je je baby wilt verschonen of simpelweg even niemand kan gebruiken die je voor de voeten loopt. Wanneer je pas een bench aanschaft zodra de baby er is zal de hond een link leggen tussen de baby en dat hij de bench in moet. Grote kans dat je hond dat niet gaat accepteren.

De eerste kennismaking
De eerste ontmoeting tussen de hond en de baby moet prettig verlopen. Zodra de baby binnenkomt in de ruimte van de hond kun je bijvoorbeeld direct de hond wat lekkers geven. Op die manier associeert de hond de nieuwe baby met iets leuks. Zorg ervoor dat je hond genoeg aandacht krijgt. baby en oudersKnuffel je hond en laat hem weten dat hij nog steeds een belangrijke plaats in het gezin heeft. Zeker de eerste dagen is het erg belangrijk om de hond steeds te aaien wanneer de baby in de buurt is. Op die manier leert hij dat de baby iets leuks met zich meebrengt.

Bescherm je hond tegen vervelend babygedrag
Je zult al vroeg merken dat je hond en je baby het prima met elkaar kunnen vinden. Wanneer een baby begint te kruipen is de kans ook groot dat de baby begint te trekken aan de vacht, oren en staart van de hond. Heel vervelend voor je hond natuurlijk, dus leer je kind zo snel mogelijk dat de hond geen speeltje is. Als dat allemaal goed gaat en je baby verandert in een kleine dreumes is de kans groot dat je kindje en je hond vrienden voor het leven worden!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Baby op komst en hond in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *