Zo snel mogelijk regelen: een newborn fotoshoot!

Die eerste dagen met je kleintje gaan zo ontzettend snel voorbij dat je je later af zult vragen waar die tijd toch gebleven is. Een newborn fotoshoot geeft je een blijvende herinnering aan hoe je kindje was toen hij of zij op z’n allerkleinst was. Het is slim om een newborn fotoshoot zo snel mogelijk te regelen nadat je baby geboren is. Dan heb je namelijk nog de hulp van je kraamverzorgster die je kan assisteren bij het omkleden van je baby en is de kans het grootst dat je baby mee wil werken. Ook leuk: je kan de mooiste foto meteen gebruiken voor je geboortekaartje!

newborn photoshoot babyWanneer doe je een newborn shoot?
In de eerste paar dagen na de geboorte heb je al drukte genoeg. Bovendien komt niet iedere baby er ‘op z’n mooist’ uit. Veel baby’s zijn nog wat vlekkerig na de geboorte, maar dit is vaak binnen een paar dagen opgelost. Ook scheve neusjes trekken meestal na een paar dagen weer bij. De meeste fotografen fotograferen het liefst tussen dag vijf en dag acht, uiterlijk tot dag veertien. In die tijd slaapt je baby nog veel en is dan gemakkelijk in allerlei posities neer te leggen, zonder dat hij of zij daar hinder van heeft.

Neem er de tijd voor 
Niet iedere baby is een geboren fotomodel. Het kost dus ook veel tijd om mooie foto’s te maken. De meeste newborn-fotografen trekken maar liefst drie uur uit voor zo’n fotoshoot! Zorg er dan ook zeker voor dat je hulp hebt. De kraamverzorgster, de vader van de baby, misschien een vriendin die helpen kan. Alleen red je het namelijk niet!

Fotoshoot in teken van de babynewborn collage
Een newborn fotoshoot staat volledig in teken van de baby. Hij of zij is het onderwerp van iedere foto, en het is dan ook belangrijk dat de baby zich prettig voelt. Van tevoren een warm bad wil nog wel eens helpen om de baby tot rust te laten komen. Ook is het heel belangrijk dat de ruimte waarin de foto’s worden gemaakt lekker warm is. Je baby is tijdens de fotoshoot bloot, dus zet die kachel maar op standje tien!

Maak gebruik van accessoires
Veel fotografen nemen zelf accessoires mee naar een fotoshoot, maar zelf kan je misschien ook al zorgen voor mooie spullen. Mutsjes en linten, maar ook aardappelkistjes, knuffels dekentjes en naamslingers zijn leuke accessoires die een foto net dat beetje extra geven.


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Zo snel mogelijk regelen: een newborn fotoshoot!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *