Je lijf na de zwangerschap

Op social media zie je geregeld foto’s voorbijkomen van vrouwen die een x-aantal weken na de geboorte van hun kleintje alweer helemaal strak in hun lichaam zitten. Een buikje? Niks meer van te zien! Er zijn vrouwen die dat kunnen, die (wellicht met behulp van personal trainers) weer een lichaam hebben alsof ze nooit zwanger zijn geweest. Het is goed om te weten dat dat slechts een heel klein percentage van alle moeders is. Er zijn veel meer vrouwen die dat buikje niet zomaar kwijtraken. Sterker nog, de meeste moeders komen er nooit helemaal van af!

Groeistrepen

Je lijf krijgt gedurende de zwangerschap natuurlijk een hele hoop te verduren. Dat is niet vreemd, want er groeit namelijk een baby in je die bij de geboorte een centimeter of vijftig lang zal zijn. Je buik groeit, en dat is bij veel vrouwen ook na de geboorte nog goed aan te zien. Groeistrepen komen bij veel zwangere vrouwen voor. Het slechte nieuws daarvan is dat deze strepen nooit meer weggaan. Wel kan de vaak blauwe kleur lichter van kpicture-3-1-380x203leur worden. Ook al wordt er door bepaalde cosmeticamerken beweerd dat hun product deze groeistriemen kan voorkomen, voor veel vrouwen werkt het niet of niet voldoende. Er zijn echter ook vrouwen die geluk hebben en helemaal geen groeistriemen krijgen.

Een klein buikje

Veel vrouwen houden een klein buikje over aan hun zwangerschap. Of dat echt komt door de zwangerschap of dat dat komt omdat je stiekem misschien toch wel wat teveel hebt gegeten tijdens je zwangerschap, verschilt per vrouw. Met sport en een gezonde levensstijl valt daar gelukkig wel veel aan te doen.

Workouts met kinderen

Veel vrouwen zitten na afloop van hun zwangerschap niet meer lekker in hun vel. Mocht je van jezelf merken dat dat het geval is, vraag jezelf dan goed af waar dat van komt. Komt het doordat je druk voelt van anderen omdat zij op social media laten zien hoe goed ze het allemaal voor elkaar hebben? Ga dan goed bij jezelf na hoe belangrijk je anderen eigenlijk vindt. Zit je niet lekker in je vel omdat je je niet lekker met je lichaam voelt? Geef jezelf de tijd, je lichaam heeft nou eenmaal na een bevalling tijd nodig om te herstellen, maar ga daarna aan de slag. Ga lekker wandelen, ga er op uit op de fiets of bedenk workouts die je samen met je kindje kan doen. Er zijn mogelijkheden genoeg!

mombabyexercises_m_0418-jpg-653x0_q80_crop-smart

Bewaren

Leave a Reply