Je babykamer, traditioneel roze of blauw?

Eén van de leukste zaken van het voorbereiden op de komst van een kindje is het inrichten van de babykamer. Wanneer je niet weet wat voor geslacht je kindje heeft, hou je de babykamer vast wat neutraal. Als je echter wel weet of je een jongetje of een meisje krijgt, dan kun je een stuk gerichter de kinderkamer inrichten. Weet jij wat voor geslacht je kindje heeft? Ga jij voor traditioneel roze of blauw?

Vroeger3eeca7b77ea0adeee224603dc280cfa8 wist men niet of men een jongetje of een meisje kreeg. Babykamers waren in de tijd van onze ouders dan ook voornamelijk smetteloos wit. Wanneer het kindje dan geboren was kwamen er vanzelf gekleurde spullen in de babykamer.

Sinds ongeveer 1920 wordt roze voor meisjes gebruikt, en blauw voor jongetjes. Waar dit precies vandaan komt is niet helemaal bekend, maar het zou kunnen dat blauw gebruikt wordt voor jongetjes omdat dat gezien wordt als een beschermende kleur en jongens beschermd moeten worden omdat zij de familienaam bewaren.

a4805d8f7f7a7ba96889818dc11d4167Lange tijd werd er voor meisjes alleen maar roze gebruikt en voor jongens alleen maar blauw. Tegenwoordig zijn er ook veel andere trends voor babykamers. Grijs met geel bijvoorbeeld; zowel voor stoere meisjes als voor stoere jongetjes is dat een prachtige kleurencombinatie! De laatste jaren zie je ook veel mintgroen terugkomen in babykamers, zowel voor jongens als meisjes. Een prachtige zachte kleur die in iedere babykamer past en met veel andere kleuren te combineren is.

Wat voor kleur je ook kiest, je kleine baby’tje zal prinsheerlijk slapen in de kamer die jullie met zoveel zorg en liefde hebben voorbereid. Geniet van alle tijd die je voor de geboorte in het kamertje besteedt, uren die je besteedt aan het opvouwen van kleertjes en het geven van een plaatsje aan alle speelgoedknuffels voor je kleintje. Voor je het weet is het zover!

Bewaren


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Je babykamer, traditioneel roze of blauw?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *