Babyuitzet, wat heb je nodig?

Babyuitzetlijst, wat heb je nodig?

Je bent zwanger en je gaat misschien al wel bijna bevallen. Er gaat veel in je leven veranderen en je hebt ook veel nieuwe babyspullen nodig. Heb jij al een babyuitzetlijst gemaakt? Weet jij al wat je allemaal moet aanschaffen voor de baby? Je hebt veel spulletjes voor je baby nodig, dit kan onderverdeeld worden in een aantal categorieën: bevalling, verzorging, kleding, babykamer, vervoer, geboortekaartjes en overig.

Verzorging van je baby

Voor de verzorging van je baby kun je een uitgebreide babyuitzetlijst maken. De volgende artikelen dien jij op tijd in huis te halen:

– Luiers
– Billendoekjes (vochtig)
– Potje vette crème
– Hydrofiel luiers
– Milde zeep of shampoo
– Kruik
– Spuugdoekjes
– Nagelschaartje (let op met ronde puntjes)
– Badje
– Badthermometer
– Badcape
– Koortsthermometer
– Fopspeen
– Als je borstvoeding gaat geven, twee voedingsbeha’s en zoogkompressen
– Als je flesvoeding gaat geven diverse zuigflesjes, een maatkan met een deksel, een flessenwarmer, melkpoeder

Je zou ook een verzorgingstas op de babyuitzetlijst kunnen zetten, als je een paar uur weg gaat is het wel fijn dat je alles voor de baby mee kunt nemen. Een verzorgingstas is wellicht niet noodzakelijk, maar wel erg praktisch. Je hebt alles bij de hand.

Kleding voor de baby

Je kindje heeft kleding nodig. De eerste twee maanden dragen de meeste baby’s kleding met maatje 50-56. Je hebt rompertjes nodig, sokjes, een jasje en een mutsje (voor de baby zelfs in de zomer) en een paar truitjes en broeken. Het beste kun je voor katoenen kleding kiezen.

De babykamer en overige benodigdheden

De babykamer inrichten is voor veel ouders een leuke bezigheid. Op je babyuitzetlijst kun je meubeltjes zetten, een kleurtje voor op de muur en de vloer, leuke accessoires, een wiegje, een ledikantje, een commode, een wipstoeltje en een box. Je zult misschien denken de eerste paar weken heb je de box nog niet echt nodig. Je baby slaapt nog veel, maar wanneer je een box in de woonkamer zet is het wel fijn om je baby daar af en toe in te kunnen leggen. Dan kan hij zich omrollen en spelen en veilig liggen als je even wat moet doen. Je hebt je handen vrij. Als je kindje wat ouder is en al kan zitten dan heb je een kinderstoel nodig. Vanaf de geboorte is een babyfoon wel aan te raden, je kunt je kindje dan horen. Het scheelt je veel traplopen. Zorg er wel voor dat de babyfoon niet stoort en dat je van zender kunt wisselen.

Vervoer van je baby

Als jij je kindje moet vervoeren, dan moet veiligheid op de eerste plaats staan. Denk bijvoorbeeld aan een autostoeltje. Dit moet altijd tegen de rijrichting in worden geplaatst. Ook moeten alle autostoeltjes het keurmerk ECE 44/03 of ECE 44/04 hebben. Je kindje kun je ook vervoeren in een kinderwagen, in een buikzak, rugdrager of draagzak. Wanneer je kindje wat groter is, kun je hem ook op de fiets meenemen. Daarvoor is een veilig kinderzitje noodzakelijk.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Babyuitzetlijst, wat heb je nodig?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *