jongen of meisje

Wil je weten wat het wordt?

jongen of meisje

Grofweg dertig jaar geleden kreeg je deze vraag nooit gesteld als je zwanger was, tegenwoordig is het bijna het eerste wat mensen je vragen wanneer je vertelt dat je zwanger bent. ‘Willen jullie weten wat het wordt?’ Misschien houdt die vraag je zelf ook nog enorm bezig. Wil je weten of je een jongetje of een meisje krijgt, of wil je dat niet? En wat vindt je partner ervan?

jongetje-meisjeAls het maar gezond is
Voor veel mensen geldt dat de gezondheid van hun kindje het belangrijkst is, en dat het totaal niet uitmaakt of zij een jongetje of een meisje krijgen. Het alvast willen weten wat voor geslacht hun kindje heeft soms puur praktische redenen: je weet in welke kleur je de babykamer kunt verven en je kunt gericht kleertjes gaan kopen. Voor anderen gaat het om een soort gevoel, wordt je een typische ‘meisjesmoeder’ of een typische ‘jongensmoeder’? Ook kun je er voor kiezen om niet te willen weten wat voor geslacht je kindje heeft. Dan kom je er uiteindelijk pas nadat je bevallen bent achter wat het is, en dat is dan vaak een hele verrassing!

 

EchoGeslachtsbepaling
Of je baby een jongetje of een meisje is, dat is bij de bevruchting al bepaald. Op echo’s is dit echter niet meteen zichtbaar. Vanaf zeventien weken zwangerschap is het mogelijk om te zien wat voor geslacht jullie baby heeft, al wil het voorkomen dat de baby het niet helemaal goed laat zien. In sommige gevallen lukt het echter al vanaf veertien weken zwangerschap. Bij twintig weken is het eigenlijk bij alle baby’s te zien, uitzonderingen daargelaten. De echoscopist zal bij de twintigwekenecho vragen of jullie het geslacht willen weten. Willen jullie dat niet, dan zal hij of zij dat altijd buiten beeld proberen te houden.

Wat als je twijfelt?
Na de twintigwekenecho is het eigenlijk niet meer mogelijk om erachter te komen wat voor geslacht jullie kindje heeft. Als je bij de twintigwekenecho nog twijfelt, dan kan je de echoscopist vragen het geslacht van jullie baby op te schrijven en dit papier in een gesloten envelop aan je mee te geven. Dan kun je thuis altijd nog in alle rust bepalen of je het wel of niet wilt weten.

Babytaart Jongen MeisjeMaak er een feestje van
Ben je wel een beetje avontuurlijk ingesteld en wil je het geslacht graag weten? Vraag dan de echoscopist om het geslacht op te schrijven en je dit in een gesloten envelop mee te geven. Ga vervolgens naar de bakker, geef hem dit briefje en vraag hem een taart te maken met aan de binnenkant roze of blauw. Nodig al je vrienden en familie uit (als je er tenminste geen geheim van wilt maken) en snij dan de taart aan. Verrassing!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Wil je weten wat het wordt?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *