De belangrijkste babyproducten

Baby spulletjesAls je zwanger bent ga je ongetwijfeld op zoek naar lijstjes met spullen die je echt nodig zult hebben als de baby er eenmaal is. Als je zo’n uitzetlijst hebt gevonden vraag je je misschien af:
‘Heb ik ál deze spullen nodig?’
Het antwoord daarop is simpel. Nee. Veel van die lijsten zijn opgesteld door babyspeciaalzaken en die zijn erbij gebaad dat je zoveel mogelijk koopt. Maar baby’s worden naakt geboren en het is dan ook absurd dat een baby voor z’n geboorte vaak al meer dan honderd spullen heeft. Uiteraard zijn er een heleboel spullen waar je echt niet zonder kunt. De belangrijkste babyproducten zetten wij hier voor je op een rijtje:

Voor het vervoer van je baby
Je kunt gaan voor een kinderwagen, maar steeds meer ouders kiezen er voor om hun baby te dragen in een draagdoek. Het is maar net wat het beste bij je past. Waar je niet onderuit kunt is het kopen van een goed autostoeltje. Bij voorkeur kies je bij een autostoeltje niet voor een tweedehands stoeltje, want bij tweedehands autostoeltjes kun je nooit met zekerheid zeggen dat deze deugdelijk is. Zelfs als er geen mankementen zichtbaar zijn kan een autostoeltje nog gevaarlijk zijn. Bij auto-ongelukken lopen autostoeltjes vaak onzichtbare schade op. Als het een beetje kan kies je dus het liefst voor een nieuwe autostoel.

babyverzorgingVoor de verzorging van je baby
Vergeet de familieverpakkingen babyshampoo, allerlei verschillende soorten badschuim en wasgel; een baby kan prima met alleen water gewassen worden. Verzorgingsproducten waar je niet zonder kunt zijn billetjescrème en zonnebrandcrème. Overige verzorgingsproducten zoals bodylotion is aan jezelf of je dat prettig vindt om te gebruiken. Doeken die je nodig hebt voor de verzorging van je kindje zijn hydrofiele doeken, spuugdoekjes en eventueel omslagdoeken.

Voor de babykamer
Een commode en een ledikant kun je niet zonder. Of je ook een wieg wilt aanschaffen is aan jezelf. Baby’s groeien vaak razendsnel uit een wieg, dus als je geld wilt besparen kun je prima de wieg overslaan. Op de babykamer heb je ook een aankleedkussen nodig en als je jezelf een plezier wilt doen schaf je ook een goede luieremmer aan. Een babybad of tummytub is ook een must, evenals een standaard voor dit badje. Voor in het bedje van je baby heb je twee kruiken nodig en voldoende beddengoed. Zeker in de eerste periode wordt dit bed nog wel eens bevuild doordat je baby’tje bijvoorbeeld nog overgeeft. Als laatste is een babyfoon noodzakelijk. Zo hoor je altijd of er iets met je baby is.

Voor je baby’s voeding cadeautjes
Ga je borstvoeding geven of toch liever flesvoeding? Voor beide manieren van voeden zijn er verschillende producten nodig; van een kolf en een borstvoedingsbh tot flesjes en flessenwarmers. Lees je hier goed op in en verkijk je er niet op: ook voor borstvoeding zijn een hoop spullen nodig.

Je baby’s eerste kleertjes
En dan nog het leukste! De kleertjes van je baby natuurlijk! De verleiding is heel groot om heel veel leuke kleertjes in de allerkleinste maten te kopen, maar dat is echt niet nodig. Sommige baby’s worden namelijk al in maatje 56 geboren en anders zijn ze binnen enkele weken al uit maatje 50. Enkele setjes zijn dus echt genoeg. Zodra je kleintje geboren is krijg je namelijk ook veel kleertjes waar je nog een hele tijd mee zoet bent.

Bewaren

Leave a Reply