Zwangerschapstest

Twee streepjes! Dit gaat er dan door je heen:

Positieve zwangerschaps testDe één heeft al talloze zwangerschapstesten versleten en vreest nooit meer die twee felbegeerde streepjes te zullen zien, de ander moet nog uitgebreid de gebruiksaanwijzing lezen voordat zij weet wat er nou eigenlijk precies met die streepjes bedoeld wordt. Maar hoe vaak je ook al een zwangerschapstest gedaan hebt, bij het zien van twee roze-rode streepjes zijn er een aantal gedachten die er door je heen gaan. Wij zetten ze op een rijtje.

‘Zie ik dat nou goed?’
Wie maanden- of zelfs jarenlang iedere maand getuurd heeft naar het vakje waar het tweede streepje zou moeten verschijnen maar waar nooit iets in beeld kwam zal niet direct opspringen van geluk bij het zien van het tweede streepje. Ook voor wie zo’n zwangerschapstest nog helemaal nieuw is duurt het wel even voordat het kwartje valt. ‘Zie ik dat nou goed?’ De zwangerschapstest wordt uitvoerig van dichterbij bekeken. ‘Is het echt een streepje? Verbeeld ik het mij niet? Is het streepje niet veel te licht van kleur? Is dit echt?’

‘Ik kijk over een paar minuten nog een keer’
Wie er achter komt zwanger te zijn kan dit vaak eerst niet eens zo goed geloven. Geen wonder dat wanneer je dat tweede streepje ziet je niet meteen een gat in de lucht springt van blijdschap. Eerst maar eens kijken of dat streepje er over vijf minuten nog is. Je legt het staafje terug op de wasbak en besluit in alle rust af te wachten.

Twintig seconden later
Het tweede streepje is er nog steeds. En twintig seconden later nog. En vijf minuten later nog steeds!

Blij koppel met zwangerschapstest‘Ik lees de gebruiksaanwijzing nog een keer’
Het moesten toch twee streepjes zijn? Of moest het een plusje zijn? En maakt de kleur van het streepje nog wat uit? Alleen vrouwen (en hun partners) die al tientallen keren een zwangerschapstest gebruikt hebben kunnen de procedure dromen. Voor iedereen die voor het eerst een zwangerschapstest gebruikt is het toch nog even onwennig. Zeker als er dan ineens twee streepjes verschijnen.

‘Maar ik ben helemaal niet misselijk!’
Ineens ga je bij jezelf na of je misschien al iets van de welbekende zwangerschapskwaaltjes vertoont. Voel je daar ineens al iets in je buik? Is het buikpijn, of misselijkheid?

‘Het is echt! Ik ben zwanger!’
Na uitvoerig zowel het staafje als de gebruiksaanwijzing bestudeerd te hebben begint het nieuws langzaam door te dringen. Zwanger! Een onwerkelijk gevoel, dat gepaard gaat met een hoop emoties. Blijdschap, zorgen, misschien wel verdriet, enthousiasme. Je kunt het allemaal voelen, en soms ook nog eens allemaal tegelijkertijd. Daar is niets vreemds aan.

Verliefde koppel‘Ik moet het mijn partner gaan vertellen!’
De laatste fase, en misschien ook wel de leukste! Ineens dringt het besef tot je door dat je dit grote nieuws met je partner mag gaan delen. De één kiest ervoor om direct te bellen, de ander wacht rustig af tot de partner thuis is en weer een ander wil het nieuws op een originele manier vertellen. Waar je ook voor kiest, het zal altijd een verrassing zijn en het begin van een hele nieuwe, bijzondere periode!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Twee streepjes! Dit gaat er dan door je heen:”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *