groot gezin

Hoeveel kinderen wil je?

quote groot gezin‘Dit nóóit meer!’ schreeuwen pas bevallen vrouwen vaak uit. En toch zijn er veel kinderen met broertjes en zusjes. Dat je de pijn in één keer vergeet wanneer je kindje geboren is mag dan een fabeltje zijn, na verloop van tijd begin je echt te vergeten hoe die pijn precies voelde. En dat is maar goed ook, want anders zouden alle gezinnen één-kind-gezinnen zijn.

Toekomstdromen

Voordat je echt bezig ging met het krijgen van kinderen heb je er misschien wel eens over gedroomd hoe je toekomst eruit ziet. Vakanties met drie kinderen op de achterbank, zondagen waarbij je beide kinderen met hun partners en kinderen langskomen voor het diner, een bakfiets vol kinderen of juist heel veel tijd en aandacht kunnen besteden aan jullie ene prins of prinses. Het kan ook zijn dat je er nog geen beeld bij hebt gehad. ‘Eerst maar eens zien hoe dat ene kindje ons bevalt’.
groot gezin

Groot gezin of klein gezin?

Helaas heb je niet altijd zelf in de hand hoe groot je gezin gaat worden. Misschien moet je al heel veel moeite doen om één kindje te krijgen. Dat kan heel verdrietig zijn, zeker als je altijd gedroomd hebt over een groot gezin. Anderen lijken juist helemaal geen moeite te hebben met zwanger worden. Jaar na jaar krijgen zij het ene kind na het andere, lijkt het wel. Hele grote gezinnen, met zeven kinderen of meer, kwamen vroeger natuurlijk veel meer voor. Tegenwoordig bestaan de meeste gezinnen uit twee kinderen. Toch komen er steeds meer gezinnen voor met meer dan twee kinderen. Drie is het nieuwe twee! Echt grote gezinnen zijn tegenwoordig meer uitzondering dan regel. Een paar jaar geleden waren er een miljoen huishoudens met één kind, tegenover 256 gezinnen met tien kinderen of meer.

Hoeveel kinderen wil jij?

Misschien weet je nog niet hoeveel kinderen je wil. Misschien hoop je nog altijd op je eerste kindje en is dát je ultieme doel. Misschien droom je van een groot gezin, of is één kindje voor jou meer dan genoeg. Hoe je ook hoopt dat je gezin eruit gaat zien, laat je niet van de wijs maken door andere ouders. Trek je niets aan van argumenten als ‘vier kinderen passen niet op de achterbank’, en ‘jullie hebben niet genoeg slaapkamers voor drie’. Alleen jij en je partner weten wanneer jullie gezin compleet is. Dat kan met één kind, met drie, met zes, en wie weet zelfs wel zonder kinderen. Het is aan jou om je eigen ideaalplaatje te bepalen. Het is aan de natuur om te zien of het ook zover zal komen.
voetjes-groot-gezin

Geboortekaartjes grote gezinnen

Natuurlijk is de geboorte van je kleine spruit niet compleet zonder een geboortekaartje! Bij Koningkaart bieden ze je een ruime keuze aan geboortekaartjes, niet alleen voor jongens, meisjes en tweelingen…maar ook voor geboortekaartjes grote gezinnen. Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op Koningkaart.

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Hoeveel kinderen wil je?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *