Babymoon

Trend onder zwangere vrouwen: de babymoon

babymoonAls zwangere krijg je één opmerking iets te vaak naar je hoofd geslingerd: zodra de baby er is is het uit met de rust en ontspanning. De baby gaat jullie leven compleet op z’n kop zetten en je moet er vooral niet rekening mee houden dat je het eerste jaar nog tijd voor jezelf overhoudt naast al het luiers verschonen, flesjes geven en slapeloze nachten doorkomen wegens doorkomende tandjes. Veel ouders grijpen de zwangerschap dan ook aan om nog één keer eens goed samen op vakantie te gaan. In hippe termen ook wel ‘de babymoon’ genoemd!

Ontstressen tijdens je zwangerschap

Een babymoon is hartstikke goed voor jou als zwangere vrouw. Een zwangerschap levert hoe dan ook voor iedere zwangere stress op, al verschilt het per vrouw heel erg in welke mate dat gebeurt. Een (korte) vakantie om nog even te genieten van het leven samen, zonder kleintje, doet daarom ook wonderen voor het stresslevel. Nog één keer uitgebreid dineren (zonder alcohol welteverstaan!), uitgebreid de tijd nemen voor elkaar en tijd nemen voor toeristische hotspots waar een kindje vast niet warm voor loopt.

Tips voor de perfecte babymoon

babymoon-strandJe babymoon moet vooral een ontspannen tijd zijn. Kies daarom voor één keer voor een wat luxer hotel of een wat luxere hotelkamer dan dat je normaliter zou doen. Kies voor het tweede trimester om er samen op uit te gaan. In het tweede trimester ben je van een hoop kwaaltjes af en ben je nog het meest mobiel. Bereid je goed voor op je babymoon. Neem bijvoorbeeld je medische gegevens voor de zekerheid mee en check alvast waar je ter plaatse terecht zou kunnen mocht er onverhoopt iets niet goed gaan met jou of je baby. Simpelweg weten waar je terecht kan ontneemt je al een hoop stress. Ga je naar de zon? Vergeet niet je goed in te smeren. Als je zwanger bent ben je namelijk extra vatbaar voor de zon en kan je lelijke vlekken in het gezicht krijgen waar je niet zomaar weer vanaf bent.

Dromen over de toekomst

babymoon-schoentjesEen babymoon is het perfecte moment om samen te dromen over jullie toekomst met jullie +1. Misschien hebben jullie nog geen naam voor jullie kindje. Dan is dit misschien het uitgelezen moment om een naam uit te zoeken! Doe in ieder geval waar je jezelf lekker bij voelt. Of dat nou kleertjes shoppen is, lekker lang in bad gaan is of een goed boek lezen is; het mag allemaal. De babymoon is jouw feestje.

Bewaren

Bewaren


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

0 reacties op “Babymoon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *