blij met zwangerschap

Wat je als zwangere vrouw echt niet wilt horen!

fabels over zwangerschapPas als je zwanger bent valt het je misschien op: de medemens is behoorlijk tactloos. Wedden dat je nog voor de vijftiende week van je zwangerschap flink wat opmerkingen naar je hoofd geslingerd hebt gekregen waarvan je denkt: ‘Pardon? Hoorde ik dat nou goed?’ Wij zetten de slechtste opmerkingen en verhalen op een rijtje.

Overgeven
‘Geef je veel over? Bij mij heeft het de hele zwangerschap geduurd, elke ochtend urenlang boven de toiletpot. En niet alleen maar bij de eerste zwangerschap, alle vier zwangerschappen lang!’ Fijn, wat een heerlijk bemoedigende ervaring! Ook als je juist niet overgeeft kan je van alles naar je hoofd geslingerd krijgen. Wat dacht je van de volgende opmerking: ‘Geef je niet over? Nou, dan heb je ook niet echt het gevoel dat je zwanger bent, of wel soms? Je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben!’

Of je het gepland hebt
‘Hebben jullie er lang over gedaan?’ Die vraag krijgen stellen die niet getrouwd zijn maar wel samenwonen erg vaak te horen. Hallo, gaat jou dat iets aan? Erger nog zijn de opmerkingen voor stellen die wel getrouwd zijn. ‘Dat viel te verwachten natuurlijk, jullie zijn nog niet zo lang geleden getrouwd!’ Die opmerking krijg je als je mazzel hebt, maar het kan nog erger: ‘Dat heeft nog erg lang geduurd na jullie bruiloft. Het lukte zeker niet meteen?’

blijde oudersBen je er blij mee?
De meest afschuwelijke vraag die je gesteld kan worden als je zwanger bent, want er is namelijk maar één antwoord dat goedgekeurd wordt en dat is dat je er natuurlijk blij mee bent. Oftewel, het interesseert de ander eigenlijk niets wat je echte antwoord is. Veel zwangere vrouwen ervaren, zeker in de beginperiode van de zwangerschap, dubbele gevoelens. Misschien ervaar je wel verdriet vanwege eerdere miskramen of ben je angstig voor wat er komen gaat. Dat kan allemaal! De vraag of je er blij mee bent komt daarom niet altijd op het goede moment.

Over bevallingen die mis gingen
Het laatste waar je als zwangere vrouw op zit te wachten zijn verhalen over bevallingen die misgingen en toch lijkt iedereen je dergelijke verhalen te willen vertellen. Over de tante die op de wc beviel, de kennis van je nicht die in de supermarkt beviel of over de vriendin van een vriendin van je die op de stoep van het ziekenhuis beviel. Dat soort verhalen met goede afloop zijn nog tot daar aan toe, maar er zijn ook verhalen waarbij er een minder goede afloop was. Ook al kan de waarheid hard zijn, als zwanger vrouw zit je simpelweg niet te wachten op dergelijke verhalen.

afvallen na zwangerschap‘Het moet er straks ook weer af!’
Wie heeft er ooit bepaald dat die kilo’s er ook daadwerkelijk weer af moeten? Dat bepaal je toch zeker zelf? Bijna iedereen komt aan gedurende een zwangerschap, en er zijn veel mensen (vrouwen met name) die je er haarfijn op wijzen dat al die kilo’s er op den duur ook weer af moeten. Vreemd genoeg wordt je dat met name verteld terwijl je aan het eten bent. Een simpel advies: trek je er niets van aan!


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Wat je als zwangere vrouw echt niet wilt horen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *