Regels voor de kraamvisite

Als je baby na veertig lange weken zwangerschap eindelijk is geboren wil je hem of haar natuurlijk aan iedereen laten zien. Hartstikke leuk, die kraamvisite! Alleen hebben sommige mensen het echt niet helemaal goed begrepen hoe ze zich moeten gedragen tijdens zo’n kraambezoek. Daarom hierbij de regels waar iedereen zich aan hoort te houden tijdens een kraambezoek.
handen wassenHanden wassen
Je baby is voor jou het meest dierbare bezit wat je hebt. Als ome Hendrik met z’n vieze vingers waarmee hij net nog in z’n moestuin heeft gewroet
over de zachte wangetjes van jouw baby aait dan kun je wel een beroerte krijgen. Alles moet steriel zijn in de eerste weken van je baby’s leven; van speentjes tot flessen en alle andere spullen die hij in z’n mondje kan krijgen. Laat dan ook het kraambezoek schone handen hebben a.u.b. Of blijf gewoon van de baby af. Kan ook.

In de kraamweek op bezoek? Neem dan eten mee
Ooit gehoord van een moeder of vader die in de kraamweek een zevengangenmenu op tafel zette? Nee? Dat komt simpelweg omdat zulke moeders niet bestaan. De meesten zijn in de kraamweek al blij dat er één gang op tafel komt en dat dat iets anders is dan een diepvriespizza. Als je in de kraamweek op bezoek wilt komen kun je het best wat te eten meenemen. Dat wordt je zeer in dank afgenomen!

Processed with VSCOcam with f2 presetJe vertrekt op tijd
Eigenlijk zou deze regel zich beter laten omschrijven als ‘Je blijft niet langer dan een halfuur’, of zelfs ‘Je blijft niet langer dan vijf minuten’. Als de ouders je niet wegsturen, besluit dan zelf om op tijd weer op te stappen. De kersverse ouders zullen dankbaar zijn dat je komt, maar nog meer dat je ook weer gaat.

Stroop je mouwen op
Zie je een mega afwas staan in de keuken? Vraag er niet eens om, maar begin er gewoon mee. Als je zult vragen of je de afwas moet doen, dan zullen de nieuwbakken ouders vast weigeren. Maar als je het uit jezelf doet, wordt het meer dan ooit gewaardeerd!

cadeautjes
Neem een cadeautje mee
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: neem altijd een cadeautje mee, hoe klein ook. Sokjes, slabbetjes, rompertjes, altijd welkom. Maar ook luiers in de wat grotere maten, billendoekjes en voorleesboeken zullen zeker in de smaak vallen.

De belangrijkste regel: zeg hoe mooi je de baby vindt!
De allerbelangrijkste regel is misschien wel deze: je zegt dat je de baby prachtig vindt. Ook als je dat niet vindt. Geef complimenten over het prachtige bos haar, die piepkleine oortjes, het schattige neusje en die onwijs lieve vingertjes. De ouders zijn apetrots op hun kleintje, en kunnen die complimenten niet vaak genoeg horen!


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Regels voor de kraamvisite”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *