samen bevallen

Hoe bereid je je partner voor op de bevalling?

vijf-tipsDat het pijn doet weten ze wel en als ze een beetje opgelet hebben bij biologie dan snappen ze ook nog wel dat er bloed bij komt kijken. Maar wat er nou precies gebeurt bij zo’n bevalling, dat weten de meeste mannen niet eerder dan dat het zover is. Als vrouw bereid je jezelf voor op de bevalling, maar ook de man heeft zeker voorbereiding nodig. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij geven je vijf nuttige tips!

Neem hem mee naar een lesje bevallen
Pufclub, zwanger & fit, zwangerschapsyoga, hypnobirthing, de cursus ‘Samen bevallen’; er zijn talloze clubjes, workshops en cursussen die je helpen bij de voorbereiding van je bevalling. Sommige clubjes verwachten je partner bij alle lessen, bij andere clubjes wordt er één partneravond georganiseerd. Neem je partner mee. Hij zal eerst wat tegenstribbelen, met argumenten komen als ‘Je moet het toch uiteindelijk zelf doen’ en proberen om er met werk of voetbal onderuit te komen, maar als hij uiteindelijk toch meegegaan is naar zo’n avond dan heb je een grote kans dat hij juist gefascineerd raakt door zo’n bevalling.

Laat hem meedenken over de inhoud van de ziekenhuistas
Op internet zijn talloze lijstjes te vinden met spullen die je mee moet nemen naar het ziekenhuis, mocht je in het ziekenhuis gaan bevallen. Je partner mee laten denken over de inhoud van de tas is een goed idee. Laat hem ook gerust zien wat jij in die tas stopt. Mocht hij zich dan afvragen waar die XXL-onderbroek van de Zeeman goed voor is, dan kun je hem haarfijn uitleggen dat je ook na de bevalling waarschijnlijk nog flink wat bloed gaat verliezen.

weeen-appLaat hem een weeën-app installeren
Een veelgehoorde klacht van mannen over de bevalling is: ‘Wat kan ik nou doen met zo’n bevalling, een vrouw doet toch al het werk?’ Fout! Als de weeën eenmaal zijn begonnen kun je als vrouw zijnde soms niet helemaal rustig blijven. Hoeveel minuten er voorbij zijn? Geen idee. Als je als man een weeën-app op je telefoon hebt, kun jij de tijd bijhouden. Is dat voor je vrouw een zorg minder.

Maxi CosiOefen met het autostoeltje
Er zijn misschien wel honderd dingen die je kunt oefenen voor de bevalling, maar het belangrijkste is toch wel het oefenen met het autostoeltje. Het autostoeltje in de auto vastzetten is met uitstek dé taak van de man na de bevalling. Broodnodig dus om te weten hoe dat moet.

Vertel hem alvast dat het niet persoonlijk is
De zachtaardigste vrouwen kunnen enorm vals uit de hoek komen wanneer zij pijn heeft van de weeën. ‘Dit is allemaal jouw schuld!’ is een veelgehoorde kreet in het kraambed. Vertel je partner van tevoren alvast om zich hier niet teveel van aan te trekken. Het is niet persoonlijk bedoeld.


Geplaatst

in

door

Reacties

0 reacties op “Hoe bereid je je partner voor op de bevalling?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *